Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sierpień 19, 2019 | Imieniny: Boleslawa, Juliana

Przewiń do góry

Góra

Brak komentarzy

Festiwal lodów

Festiwal lodów

| Dnia 19, Mar 2019

 

Tego jeszcze w Pabianicach nie było! 23 i 24 marca w Boniecki Cafe zaplanowano festiwal lodów.

Impreza odbędzie się w lodziarni z 50-letnią tradycją. Skąd pomysł na festiwal?

Zanim zacznie się lato, chcielibyśmy poznać gusta smakowe naszych gościmówi Katarzyna Boniecka, właścicielka Boniecki Cafe. Dlatego wpadliśmy na pomysł, by goście mogli spróbować nowych smaków lodów i wyrazić swą opinię.

Warto dodać, że 24 marca obchodzony jest Dzień Lodów Rzemieślniczych.

Na festiwalu będzie można spróbować klasycznych smaków dzieciństwa: śmietanka, truskawka i czekolada. Będą również nowości jak Bailey’s, ser gorgonzola z gruszką, czarna wanilia, Irish Coffee, sernik mango z bezą i inne.

– Oprócz nowości lodowych pojawią się degustacje, nowe desery oraz promocje. Będzie również można stworzyć na tablicy smak, o którym marzycie, a być może wkrótce będzie można go skosztować w naszej lodziarnizachęca Katarzyna Boniecka.

W sobotę, 23 marca, o godzinie 14.00 w Boniecki Cafe przy ulicy Traugutta 13A na pabianiczan będzie czekał mistrz Józef Boniecki, założyciel i pasjonat lodów. Będzie można wysłuchać historii i zadawać pytania.

Dopełnieniem festiwalu będzie sobotni o godz. 19.00 koncert gitarowy Ani Celebańskiej i niedzielny koncert saksofoniczny Andrzeja Brauera (od godz. 16.00). W niedzielne południe (11.00 – 15.00) właścicielka lokalu zaprasza dzieci do zabawy z animatorem.

* * *

Z okazji festiwalu lodów dla Czytelników „Nowego Życia Pabianic” mamy 20 zaproszeń na deser firmowy. Wystarczy odpowiedzieć na pytanie konkursowe: W którym roku Józef Boniecki otworzył punkt z lodami przy ulicy Traugutta i jak potocznie to miejsce było nazywane?

Aby otrzymać zaproszenie na deser, należy zadzwonić punktualnie o godz. 12.00 w środę (20 marca) do redakcji pod numer (42) 215-26-64. Zaproszenia będą do odbioru w redakcji.

Wstaw komentarz