• McDonald’s stopniowo otwiera swoje restauracje. Wszystko zgodnie z wytycznymi Głównego Inspektoratu Sanitarnego, aby goście i pracownicy restauracji byli bezpieczni.

    Do tej pory sprzedaż prowadzona była przez linię McDrive, z dostawą do domu, czyli usługę McDelivery, oraz na wynos. Zniesienie części ograniczeń pozwala na ponowne otwarcie sal jadalnych i ogródków restauracji McDonald’s, jednak przy zachowaniu najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa.

    Przed wejściem do lokalu, przy kiosku do składania zamówień oraz w toaletach udostępnione zostały płyny do dezynfekcji rąk. Restauracje są wyposażone w specjalne oznaczenia graficzne ułatwiające zachowanie dystansu. Pomiędzy stolikami wewnątrz restauracji oraz w ogródkach jest zachowana bezpieczna odległość. Wszystkie powierzchnie wspólne podlegają częstemu myciu i dezynfekcji. Ponadto w dalszym ciągu obowiązuje Bezdotykowy Proces Obsługi zamówień. Pracownicy restauracji stosują środki ochrony osobistej, takie jak maseczki i rękawiczki, a stanowiska kasjerskie są zabezpieczone specjalną osłoną z pleksi.

    Otwarcie restauracji jest kolejnym etapem powrotu do normalności. Wciąż obowiązują podwyższone zasady bezpieczeństwa, lecz znów możemy spędzać czas w restauracjach.

    Udostępnij