• Festiwal Smaków Food Trucków ponownie gościł w Pabianicach. Przez dwa dni weekendu (9 i 10 kwietnia) przyciągnął wielu smakoszy kuchni serwowanej z samochodów. Oprócz doznań smakowych były dodatkowe atrakcje.

    Na parkingu Centrum Handlowego ECHO przez dwa dni serwowano dania z różnych zakątków świata. Restauracje na kółkach zabrały mieszkańców miasta w kulinarną podróż dookoła świata. Dania rodem z Chin, Meksyku, Gruzji i Hiszpanii rozpieszczały podniebienia pabianiczan.

    Miłośnicy smaków azjatyckich mogli wybierać wśród pierożków dim sum, bułeczek baozi i wyraziście doprawionych makaronów z woka. Fanów ostrości zadowoliły meksykańskie quesadille i burrito. Z kolei amatorzy kuchni europejskiej mogli próbować gruzińskich chinkali i chaczapuri, bagietek ze szwajcarskim serem raclette czy węgierskich langoszy. Nie zabrakło też streetfoodowych klasyków, takich jak burgery, corn dogi, kanapki z szarpaną wieprzowiną i belgijskie frytki.

    Nie zabrakło słodkości. Na deser były hiszpańskie churrosy i rolowane lody tajskie.

    Udostępnij