• Komisja Konkursowa w składzie: Wiesław Bober – Szef Kuchni Fabryka Wełny Hotel & Spa ****, Magdalena Pękala – dietetyk oraz Michał Pytko – prowadzący cykl prelekcji z zakresu zdrowego odżywiania poprzedzający konkurs, wyłoniła po 3 najlepsze przepisy w każdej kategorii. O tym, jak smakują posiłki wegańskie, desery fit oraz posiłki w stylu keto zgłoszone przez pabianiczan, będzie można przekonać się 6 grudnia 2024r. o godz. 17.00 w Centrum Seniora w Pabianicach podczas uroczystego finału.

    – Zgromadzona publiczność będzie miała ważne zadanie do wykonania. To właśnie ona przyzna trzy nagrody publiczności – mówi Iga Gajzler z Urzędu Miejskiego w Pabianicach, koordynator zadania „Zdrowe Łódzkie na plus”.

    W tym celu laureaci przygotują miniporcje degustacyjne. Ponadto Komisja Konkursowa wyłoni zwycięzców oraz przyzna wyróżnienia w każdej kategorii.

    Konkurs na Zdrowy Posiłek realizowany jest w ramach zadania „Zdrowe Łódzkie na plus” finansowanego ze środków Samorządu Województwa Łódzkiego.

    Udostępnij