II edycja Smaków Pabianic trwała od 15 do 18 listopada, a wzięło w niej udział aż 2736 pabianiczan.
Smakosze z Pabianic mieli okazję skosztować dań zaproponowanych przez 13 restauracji. Do II edycji Smaków zgłosili się: Hotel Aviator, Bez Espresso Mam Depresso, Bistro Pestka, Cardamon, Dom Tkacza, Fabryka Wełny Hotel&SPA, Kogel Mogel, Osada Rybacka Sereczyn, Presto Pizzeria, Restauracja Passado, Sushi ZONE, Trattoria Mamma Mia, Zielona Górka.
Cena zestawu składającego się z przystawki oraz dania głównego wynosiła 29 zł.
– Głosowanie odbyło się poprzez wypełnienie formularzy konkursowych. Oceniane były walory smakowe, aranżacja talerza, jakość serwisu oraz atmosfera lokalu – mówi Katarzyna Golińska z wydziału promocji UM.
Po podsumowaniu głosów okazało się, że najlepszą restauracją w 2018 roku został Hotel AVIATOR. W poszczególnych kategoriach zwyciężyły następujące restauracje: Najlepsza Atmosfera – Trattoria Mamma Mia, Najlepszy Smak – Dom Tkacza, Najlepsza Obsługa – Zielona Górka, Najlepsza Aranżacja Talerza – Fabryka Wełny Hotel&SPA restauracja Wzorcownia by W. Bober.
Organizatorem II edycji Smaków Pabianic była Fabryka Wełny Hotel&SPA oraz Urząd Miejski w Pabianicach.