Świeże, bez sztucznych konserwantów i niezwykle smaczne – takie produkty kupić można na regionalnym Jarmarku, który cyklicznie organizuje Port Łódź.
Na spotkanie z lokalnymi producentami centrum handlowe zaprasza od 13 do 16 marca. Lokalni producenci oferują chrupiące pieczywo wypiekane na naturalnym zakwasie, wędzone tradycyjnymi metodami wędliny, ryby, a także miody pochodzące z regionalnych pasiek, m.in. lipowy, gryczany i mniszkowy.
– Na Jarmarku znajdziemy też różnorodne przyprawy, takie jak imbir, cynamon i goździki. Nie zabraknie również suszonych owoców oraz uwielbianego przez klientów ręcznie wytwarzanego sera korycińskiego – zachęca Aleksandra Kaczorowska z Biura prasowego portu Łódź.
Stoiska wystawców są obok sklepu Media Markt, a zakupy na Jarmarku będzie można zrobić w godzinach otwarcia Portu Łódź, tj. 10.00 – 21.00.