Tego jeszcze w Pabianicach nie było! 23 i 24 marca w Boniecki Cafe zaplanowano festiwal lodów.
Impreza odbędzie się w lodziarni z 50-letnią tradycją. Skąd pomysł na festiwal?
– Zanim zacznie się lato, chcielibyśmy poznać gusta smakowe naszych gości – mówi Katarzyna Boniecka, właścicielka Boniecki Cafe. – Dlatego wpadliśmy na pomysł, by goście mogli spróbować nowych smaków lodów i wyrazić swą opinię.
Warto dodać, że 24 marca obchodzony jest Dzień Lodów Rzemieślniczych.
Na festiwalu będzie można spróbować klasycznych smaków dzieciństwa: śmietanka, truskawka i czekolada. Będą również nowości jak Bailey’s, ser gorgonzola z gruszką, czarna wanilia, Irish Coffee, sernik mango z bezą i inne.
– Oprócz nowości lodowych pojawią się degustacje, nowe desery oraz promocje. Będzie również można stworzyć na tablicy smak, o którym marzycie, a być może wkrótce będzie można go skosztować w naszej lodziarni – zachęca Katarzyna Boniecka.
W sobotę, 23 marca, o godzinie 14.00 w Boniecki Cafe przy ulicy Traugutta 13A na pabianiczan będzie czekał mistrz Józef Boniecki, założyciel i pasjonat lodów. Będzie można wysłuchać historii i zadawać pytania.
Dopełnieniem festiwalu będzie sobotni o godz. 19.00 koncert gitarowy Ani Celebańskiej i niedzielny koncert saksofoniczny Andrzeja Brauera (od godz. 16.00). W niedzielne południe (11.00 – 15.00) właścicielka lokalu zaprasza dzieci do zabawy z animatorem.
* * *
Z okazji festiwalu lodów dla Czytelników „Nowego Życia Pabianic” mamy 20 zaproszeń na deser firmowy. Wystarczy odpowiedzieć na pytanie konkursowe: W którym roku Józef Boniecki otworzył punkt z lodami przy ulicy Traugutta i jak potocznie to miejsce było nazywane?
Aby otrzymać zaproszenie na deser, należy zadzwonić punktualnie o godz. 12.00 w środę (20 marca) do redakcji pod numer (42) 215-26-64. Zaproszenia będą do odbioru w redakcji.