• Na stronie www.sereczyn.pl właściciele Osady Rybackiej z ulicy Granicznej polecają świąteczną ofertę.

    W menu są tradycyjne potrawy wigilijne, żywe ryby (pstrąg, sum, karp, jesiotr) – z możliwością oprawienia. Ponadto wyroby z własnej wędzarni (szynki, kiełbasy, ryby, ser) oraz pasztety (z ryb, dziczyzny, jagnięciny). 

    Osada dzieli się z naszymi Czytelnikami jednym ze swych przepisów kulinarnych.

    Przepis na karpia z migdałami

    • 2 filety z karpia po 200 g
    • miód 100 g
    • czosnek ząbek
    • sos sojowy ciemny 50 ml
    • imbir świeży 10 g
    • olej łyżka
    • płatki migdałów 150 g
    • sól, pieprz

     Filet z karpia płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na ok. 15 minut. W tym czasie mieszamy ze sobą miód, sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekany imbir. Powstałym sosem smarujemy karpia, na wierzch posypujemy płatkami migdałów. Wstawiamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni pieca na 15 minut.

     

    Osada Rybacka zachęca do zapoznania się z ofertą świąteczną na www.sereczyn.pl

    Udostępnij