• Dzieci z Dłutowa w niecodzienny sposób spędziły lekcję religii. Na zajęciach on-line uczniowie spotkali się… w swoich kuchniach. Piekli podpłomyki!

    W czwartek klasa 4b szkoły podstawowej w Dłutowie na zdalnej lekcji religii zajęła się pieczeniem podpłomyków (tzw. chlebków przaśnych).

    Taki chleb jadł 4 tysiące lat temu Abraham, potem Mojżesz, a 2 tysiące lat temu nawet sam Pan Jezus – mówią pracownicy szkoły. – Przepis prosty: mąka i ciepła woda. My dodaliśmy jeszcze szczyptę soli i łyżkę oliwy do smaku.

    Smakołyki wykonano na rozgrzanych patelniach. Niektórzy dodali do chlebków zioła, słonecznik czy suszone pomidory.

    Wyszło pysznie! Rodzice zapewne cieszą się, że od dzisiaj mają piekarzy w domu, zawsze gotowych do nakarmienia swoich najbliższych – dodają nauczyciele.

    Udostępnij