• News will be here
  • II edycja Smaków Pabianic trwała od 15 do 18 listopada, a wzięło w niej udział aż 2736 pabianiczan.

    Smakosze z Pabianic mieli okazję skosztować dań zaproponowanych przez 13 restauracji. Do II edycji Smaków zgłosili się: Hotel Aviator, Bez Espresso Mam Depresso, Bistro Pestka, Cardamon, Dom Tkacza, Fabryka Wełny Hotel&SPA, Kogel Mogel, Osada Rybacka Sereczyn, Presto Pizzeria, Restauracja Passado, Sushi ZONE, Trattoria Mamma Mia, Zielona Górka.

    Cena zestawu składającego się z przystawki oraz dania głównego wynosiła 29 zł.

    Głosowanie odbyło się poprzez wypełnienie formularzy konkursowych. Oceniane były walory smakowe, aranżacja talerza, jakość serwisu oraz atmosfera lokalu mówi Katarzyna Golińska z wydziału promocji UM.

    Po podsumowaniu głosów okazało się, że najlepszą restauracją w 2018 roku został Hotel AVIATOR. W poszczególnych kategoriach zwyciężyły następujące restauracje: Najlepsza Atmosfera Trattoria Mamma Mia, Najlepszy Smak Dom Tkacza, Najlepsza Obsługa Zielona Górka, Najlepsza Aranżacja Talerza Fabryka Wełny Hotel&SPA restauracja Wzorcownia by W. Bober.

    Organizatorem II edycji Smaków Pabianic była Fabryka Wełny Hotel&SPA oraz Urząd Miejski w Pabianicach.

    Udostępnij