Food Trucki to smaczki

II Festiwal Smaków Food Trucków w Pabianicach przez dwa dni weekendu (27 i 28 czerwca) przyciągnął wielu smakoszy kuchni serwowanej z samochodów.

Upał nie odstraszył klientów, a nawet zachęcał do spędzenia czasu w plenerze. Na parkingu Centrum Handlowego ECHO przez dwa dni serwowano dania z żnych zakątków świata.

Pojawiła się kuchnia gruzińska i azjatyckie pierożki. W food truckuHiszpańskie paluchy” serwowano churros, przysmak z ciasta parzonego. Jednak największa kolejka ustawiła się przed food truckiemBelgijki”, gdzie serwowano słynne belgijskie frytki.

Pomimo wysokich cen warto wydać pieniądze na potrawy niespotykane co dzień w Pabianicach powiedział licealista Konrad. – Za 20 złotych zafundowałem sobie klasyczną bułę z długo pieczoną wieprzowiną na stoiskuBurczy Buła”. Chociaż obok wBeef’N’Roll”, „Pasibusie” lub wKultowych zapiekankach” kusiły mnie buły z wołowiną i zapiekanki z farszem pieczarkowym.

Nie zabrakło słodkości. Minipączki Donuts na bazie jogurtu naturalnego można było zamówić z polewą czekoladową, malinową lub toffi. Palce lizać! Kto nie jadł, niech żałuje…